Георги Харизанов: Подкрепата за Борисов не намалява, а се увеличава и то година преди изборите

ГЕРБ е в режим на скандали от началото на кабинета Борисов 3, сега се възстановява режимът, който беше преди изолацията, заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Тази събота и неделя“

Реклама

ГЕРБ е в режим на скандали от началото на кабинета Борисов 3, сега се възстановява режимът, който беше преди изолацията, заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Тази събота и неделя“. Според него на седмица – две има огромен скандал от най-различен характер. „Летния сезон ще позатихне работата, от есента ще започнат наистина предизборно“, отбеляза той. 

Въпреки скандалите и острите опити за компрометиране, подкрепата за Борисов не намалява, а се увеличава и то година преди изборите, което е прецедент, посочи Георги Харизанов. Това по думите му се обяснява първо с кризата с коронавируса, и второ със слабостта на опозицията. „Хората не виждат алтернатива, лидер, който би могъл да управлява по-добре“, каза той.

Според Георги Харизанов бизнесменът Васил Божков също не може да бъде сериозна опозиция.

„Само преди няколко месеца партньорите на Васил Божков разпространиха запис от тяхна среща, в който той изрежда имената на починали негови конкуренти. Скоропостижно се забрави този запис, президентът реши да кредитира с доверие господин Божков, а не неговите обвинители“, посочи Харизанов. 

Според него Божков се опитва да изгради образ на политически беглец, това му е нужно, за да получи убежище в Дубай, а не да бъде екстрадиран.