"Glas с Тина Ивайлова": Истината зад убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Два месеца след убийството разследващите все още нямат яснота какъв е мотивът за жестокото престъпление и кой го е извършил

"Glas с Тина Ивайлова": Истината зад убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Реклама

Два месеца след убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица разследващите все още нямат яснота какъв е мотивът за жестокото престъпление и кой го е извършил. Имат обаче показанията на единствените задържани 7 дни след убийството – близнаците Борислав и Валентин Динкови. Показания, които двамата братя сменят няколко пъти пред криминалисти и психолози. 

Преди няколко дни прокуратурата им повдигна обвинения за укривателство на издирвания с европейска заповед Рангел Бизюрев, но не и за съучастие в убийството на Митко, каквито са исканията на близки роднини и приятели на момчето. Повече от два месеца те протестират в търсене на справедливост.

Разследващите и криминалните психолози, ангажирани по случая, също нямат категорични доказателства, че издирваният с европейска заповед Рангел Бизюрев, е единственият извършител на убийството.

„Когато разкаже обективната истина и поеме отговорност за постъпката си, тя може да не е това, за което се съмняват, това вече ще нареди тотално целия пъзел“, казва криминалният психолог Тодор Тодоров.

Последни

Реклама