Христо Петров: Не смятам, че заедно с ГЕРБ ще гасим пожара

„Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов“, заяви депутатът от ПП-ДБ

Реклама

Ситуацията в момента е такава, че смятам, че правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес. Това каза в предаването „Тази неделя“ депутатът от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ Христо Петров.

„Това, което се случва показва, че за съжаление, към настоящия момент има два варианта за развитие на ситуация и не съм възхитен. При единия има шанс да се случат добри неща за България, при другия 100% ще се случат ужасни неща за България“, посочи Петров.

„Ако няма правителство, трябва да отида при хората, при които съм бил преди два месеца и да им кажа, че от шестия път ще стане. Това трябва да го правим в усилията на едно царство, което имаме в момента, в лицето на г-н Радев. В условието на това, че има собствено МВР, собствени служби и към момента личи, че те са използвани, за да бъдат подслушвани партии и политици. Този вариант не ми харесва и другия не ми харесва. Нямам никакво съмнение какво е ГЕРБ“, категоричен бе депутатът.

„Знам какво този избор прави на името ми, на бизнеса ми и на семейството ми. Това решение не може да се вземе във Фейсбук, трябва го вземем на базата, че от пет избора в момента имаме 64 души в парламента“, посочи Петров.

„Не смятам, че заедно с ГЕРБ ще гасим пожара. Името на Мария Габриел се появи преди 20 дни, досега не бе обсъждано. Не искаме да правим коалиция и не подкрепихме първия мандата на ГЕРБ, заради думата „корупция“, подчерта той.

„Чухме критики към нея, но видяхме съмнения към нейната почтеност. Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов“, заяви Христо Петров

По думите му, ако били казали на избирателите си, по време на кампанията, че ще направят това правителство с ГЕБР, нямало да се стекат така обстоятелствата. Според него казвали, че ще спечелят и ще накарат ГЕРБ да ги подкрепят.

„Ние не спечелихме, но накарахме ГЕРБ да ни подкрепят, правителството, което ще бъде гласувано тази седмица е с имена от ПП, с експерти и с името на Мария Габриел, като външен министър, за да си гарантираме тази подкрепа“, посочи той.

Последни

Реклама