Il Volo пеят Мориконе

Първата поява на Il Volo на една сцена с маестро Мориконе е през 2011 г. в Рим

Il Volo пеят Мориконе

Реклама

Каквото и да кажем за тях ще е малко. Когато правилните влиятелни хора от американска звукозаписна компания гледат това изпълнение на "O, Sole Mio", предлагат на групата договор за 2 млн. долара - и ги правят първите италиански изпълнители в историята, които да имат договор директно с американски лейбъл. Апропо, лейбъла, издал Джон Ленън, Guns'n'Roses, "Аеросмит", Сър Елтън Джон и Снуп Дог. Вече повече от 10 години покоряват поп-опера сцената по целия свят, а публиката ги обожава. До концертите им в София и Пловдив остава месец. Петя Дикова и операторът Константин Димитров се срещнаха във Верона с италианското трио Il Volo.

Господа, как сте? Вчера видях най-големия ви почитател от Румъния - тя е празнувала юбилея си на Ваш концерт, заедно със съпруга си, после се видяхме случайно с вас, докато се опитвахте да вечеряте необезпокоявани във Верона, но Ви бяха забелязали и давахте автографи. Как се справяте? Как сте?

"Най-накрая работим по новото турне, след едногодишна пауза. Ние пеем за любов, затова и концертите ни са идеалното място, на което да доведете любимия или любимата си. И затова много хора идват на концертите ни по двойки", каза Джанлука Джинобле.

"Ние се радваме да видим щастливите лица в публиката, които са дошли да гледат концертите ни след година на пандемия. Вълнуваме се, че започваме поредно световно турне - ще се върнем в България съвсем скоро", допълни той.

За мен е удоволствие да предам най-искрени поздрави от всички Ваши почитатели в България. Какво бихте им казали?

"Бяхме в България миналата година и никога няма да забравя този концерт. Не очаквахме, че Античният театър, това прекрасно място, и публиката - нашата публика - ще ни посрещне по този великолепен начин. Това е една от причините всеки път, в който планираме световно турне, да казваме на мениджърите: "Трябва да отидем в България, защото те ни обичат и ние ги обичаме", каза Пиеро Бароне.

"В случая с България, това, което ни свързва, не са само цветовете на знамената ни, но и сме много сърдечни хора. И двата народа, нали?", допълни Джанлука.

Как успявате да останете скромни? Стотици милиони гледания в YouTube, стотици хиляди последователи в социалните мрежи, хора, които ви обичат по целия свят, пели сте на една сцена с Барбара Стрейзанд и Пласидо Доминго, Андреа Бочели. Как успявате да сте скромни?

"Нека отговоря така: Парите, славата и постиженията не са онова, което те прави различен. Не се възприемаме различно. Ние сме си същите. Усещаме се както преди. Ние сме хора като всички останали. Обичаме работата си и винаги казваме, че нямаме и един работен ден, защото правим това, което обичаме и когато се качваме на сцената - там е нашият свят. Това е домът ни. Там се чувстваме удобно и може би тук е моментът да кажем "Благодаря!" на нашите семейства, че ни подкрепят. Те са много важни за нас и благодарение на тях сме здраво стъпили на земята", каза Иняцио Боскето.

Разкажете ми за срещата си с Папата. Какво научихте от него?

"Ние сме италианци, държим Папата много близко до сърцата си. Докато растяхме майките ни ни водеха на църква, заедно с цялото семейство. За нас той е много специален. И когато дойдоха при нас и казаха: "Вие ще пеете пред папата", в първия момент не повярвахме. Но след това, когато пристигнахме в Панама да пеем за това специално събитие, видяхме Папата на един метър от нас - беше много вълнуващо. Ще пазим този спомен завинаги. Никога няма да го забравим", каза Пиеро.

"Направихме си селфи с папата. Казахме му: "Папа Фрациск, може ли да си направим селфи с Вас?" И той каза: Да, да, не се притеснявайте". Взехме телефоните и се снимахме с него. След срещата с него трябваше да се качим на сцената и беше много забавно. Това е папата. За нас той е много важна фигура, а и той намира начин да остане близо до младите поколения", каза Джанлука.

"Мисля, че благодарение на този папа, младите хора са близо до църквата. И трябва да му благодарим за това, защото ние не го усещаме далечен, а напротив", каза Пиеро.

Срещата ни в Арена ди Ветрона е вълнуваща и защото точно тук точно преди година се проведе първият голям концерт, който беляза и края на най-строгите ограничителни COVID мерки в Италия - публиката надхвърли 5 млн. души.

Шеметната им кариера започва още на 14 години и като членовете на много световни бойбанди, те се са ходили в университет. За себе си момчетата казват: "Посветили сме живота си на музиката, нямаме почивни дни и никога не поглеждаме часовника". 

Какво правихте по време на пандемията?

"Четохме книги, гледахме филми - все неща, за които не ни остава време когато сме в режим "живот на турне". Прекарахме време със семействата си", каза Пиеро.

Надявах се, че ще кажете: По време на пандемията гледахме много филми на Енио Мориконе и така се роди идеята да направим концерта "Ил Воло пеят Мориконе".

"Това е вярно, Точно така е и сме много щастливи да пеем тази изключителна музика и да прибавим към репертоара си тези великолепни саундтрак песни. Те са останали в историята на италианската култура през магията на киното", каза Джанлука.

"А и като пеем тези песни, това покачва престижът на репертоара ни", допълни Иняцио.

Знам, че сте се срещали със семейство Мориконе - съпругата му и сина му.

"Те ни помогнаха с избора на песни и бяха много мили с нас. Много сме им благодарни. Синът му написа красива песен за нас - и я включихме в албума", каза Пиеро.

Първата поява на Ил Воло на една сцена с маестро Мориконе е през 2011 г. в Рим. 

Имате ли спомени от първата си среща с Маестро Мориконе, когато записвате дебютния си албум?

"Да, тогава записвахме първия си албум и бяхме на 15 години. Бяхме деца, а изведнъж имахме тази чест да се представим пред маестро Енио Мориконе в Рим с неговия оркестър", каза Джанлука.

Вижте какво още споделиха изпълнителите от Il Volo във видеото.

Последни

Реклама