Илхан Андай: „Агресия в парк „Росенец“ имаше, но провокация или опит за предизвикване на етническо напрежение нямаше

„Демократична България“ стартираха с много добра пиар акция на техния лидер, а гардовете, които оскверниха българското знаме, му направиха услуга. И той затова свика тази акция в събота“, уточни журналистът

Реклама

„Агресия в парк „Росенец“ имаше, но провокация или опит за предизвикване на етническо напрежение нямаше. Това по-скоро беше начало на предизборна кампания на две политически формации – ДПС и „Демократична България“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ журналистът Илхан Андай по повод протеста и контрапротеста в събота в парк „Росенец“ в Бургас в събота.

„Демократична България“ стартираха с много добра пиар акция на техния лидер, а гардовете, които оскверниха българското знаме, му направиха услуга. И той затова свика тази акция в събота“, уточни журналистът.

По думите му Движението за права и свободи пък е направило опит да покаже сплотеност и до колко са живи структурите. „Те събраха около 5000 души, ако младежкото ДПС не беше умряла формация, там щяха да са 10 000“, коментира журналистът.