Има ли ДПС министри в кабинета на Борисов?

Ще подкрепи ли ДПС вота на недоверия? Ерджан Ебатин коментира

Реклама

"Винаги в дясното политическо пространство аргументите завършват на личностно ниво. Затова се разцепиха и не можаха да бъдат никога градивен субект в политическия живот на страната. Винаги са били генератори на нестабилност", коментира в "Тази неделя" депутатът от ДПС Ерджан Ебатин.

Той коментира и масовото ходене на плаж в парк “Росенец” край Бургас, което се случи преди 7 дни. Седмица по-късно хора, които не успяха да стигнат до морето, организираха масов пикник. Бариерата към морето е премахната, но ограда с надпис "Строителен обект" препречва пътя. Има и строителна техника. 

Пътят до плажа е по заобиколното и труднодостъпно алтернативно трасе. Там е предвидено и изграждането на нов път с велоалея и паркинг. 

По думите на Ебатин плажът в “Росенец” никога не е бил от граждански интерес. Той смята, че ако плажът е бил на някой друг, никой не би проявил интерес да бъде там и обясни, че съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов е искал да предизвика асоциация с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

“Въпросът е, че понеже Ахмед Доган не по негово желание и воля е охраняван, защото от него зависи политическият вот и ориентация на 500 000 български избиратели. Тази воля не се харесва на някои и няколко пъти беше посегнато върху неговия живот”, обясни народният представител. 

Той изтъкна, че и преди, и след 2013 г. е имало опити за покушение срещу него. 

“Не е заради самият Ахмед Доган. Става въпрос за избирателите на ДПС. На никого не му е приятно, най-малкото на Доган, да не може да излиза свободно”, подчерта Ебатин.

Депутатът беше категоричен, че плажът на “Росенец” може да бъде сцена за политически продукт.

“Когато атакуваш някой персонално, означава липса на аргументи. Би трябвало да атакуваш ДПС по отношение приоритетите и програмата. Защо не атакуват ДПС и Доган, че първи той заложи стратегически за визия на развитие на страната, за влизане в НАТО, в ЕС”, попита той.  

Ебатин коментира, че от първия ден на протестите Движението е заявило, че е за “демонтаж” на управлението. 

Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който в официално изявление от Министерски съвет говори за “Шиши”. 

“Уличен език, който не подхожда на нито един държавник. Когато се говори за Делян Пеевски, понеже той е един добър бизнесмен, има усет, не можеш да обвиняваш един човек за неговите качества. Аз съм убеден, че заради качествата си той ще работи с други кабинети. Към богатите и успешните, когато хората нямат доходи, гледат по различен начин”, подчерта той. 

Според него протестите са спонтанни с голяма обществена енергия и с очакване за промяна. 

Последни

Реклама