Имат ли притеснения учителите от връщането на големите ученици в клас?

В малките населени места изследване показва, че в 77% от училищата няма заболели учители и ученици

Реклама

Имат ли притеснения учителите от връщането на големите ученици в клас? Как училището в село Селановци, което bTV показа в началото на учебната година, издържа на предизвикателствата?

„Не сме разхлабвали мерките, дори през тези 4 месеца ги засилихме. Имаме нови технически устройства за пречистване на въздуха, закупили сме дезинфекциращи стелки, закупили сме допълнителни маски и дезинфектанти за учениците, които са забравили своите“, казва Петя Русинова, директор на ОУ "Н. Вапцаров" в село Селановци.

„За всички малки училища е характерно, че броят на заболелите е по-малък. Просто защото разстоянията в по-малките населени места са по-големи и няма струпване на хора. Нямаме болни учители, нямаме болни ученици“, казва Русинова.

Според изследване, цитирано от нея, в 77% от малките училища няма заболели педагози и ученици. По нейните думи трябва да се върнат в клас всички ученици в малките училища с единични паралелки и решението за това трябва да се взема на локално ниво, а не от министерството на образованието.

Последни

Реклама