Историята на Влади Въргала и племенничките му от Украйна

Те са дъщери на доведения му брат от Украйна, но пристигат в България, бягайки от войната

Реклама

"Дядя Владя" - така, с много любов, близначките София и Анастасия наричат актьора Влади Въргала. Те са  дъщери на доведения му брат от Украйна, но пристигат в България, бягайки от войната. 

"Да ме наричат така най ми е топло, защото, когато ги видях за първи път, те вече ходеха и говориха. Тогава се затичаха към мен, гушнаха ме и оттогава дядя Владя е техен за цял живот" - разказва в "Тази неделя" актьорът. 

Момичетата пристигат с майка си в София от Харков, след 4 дни пътуване. Баща им остава в Украйна, заради закона за мобилизацията и защото според него там има подем в духа на нацията и не може да напусне родината си. 

"Родина идва от род. Много е важно да се различава, когато става дума за държавата. Надявам се той да бъде мъдър и Бог да го пощади" - емоционално споделя Влади Въргала.

Димитър Йорданов е втори баща на актьора, а Костя е негов син от първия му брак. Така, когато е в трети клас, Влади се сдобива с брат. Разказвайки трогателната семейна история, той си спомня за трудностите, докато двамата се сближат и за едно лято на морето, след което всичко се променя.