Как да търсим правата си при забавен или отменен полет?

През седмицата стана ясно, че една от нискотарифните компании не е обработила половината от жалбите си за 2023 г.

Реклама

Въпреки че сме в средата на август, сезонът на пътешествията не е приключил, дори напротив. Все повече са оплакванията от отменени или дълго забавени полети.

През седмицата стана ясно, че една от нискотарифните компании не е обработила половината от жалбите си за 2023 г.

На 10 август Александра Чеканска чака 6 часа полета си от София за Болоня. Информацията, която получават от служителите на гишето за проверка на билети е оскъдна.

„В крайна сметка казаха накрая, че самолетът бил развален и че чакали да оправят някаква част и нали се сещате, като ти кажат така, как изпадаш. Доста хора се отказаха също така от полета. В крайна сметка се качихме на самолета, излетяхме благополучно стигнахме, но кошмарът беше пълен“, каза тя.

Александра е една от хилядите пасажери, които стават жертва на блокирани полети от нискотарифните компании.

„Ще търсим обезщетение за този закъснял полет. Доколкото знам доста хора са пуснали жалби и ние също така ще пуснем за обезщетение“, посочи Чеканска.

Само от началото на тази година са постъпилите жалби са над 500 жалби, но едва половината са обработени. От компанията „Уиз Еър” поеха ангажимент, жалбите да бъда разгледани до три седмици и да бъде представен план пред Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ за действие срещу закъсненията и отмяната на полети.

Последни

Реклама