Какъв е животът на влогърите и инфлуенсърите по време на извънредното положение?

Кризата след пандемията стигна и до интернет бизнеса в Инстаграм и YouTube

Реклама

Какъв е животът на влогърите и инфлуенсърите по време на извънредното положение? Как могат да се изкарат пари от карантината – отговорите от Звезделина и Калоян от MintStories. 

Снимали сме 700 дрехи за 1 ден, 700, което е огромна бройка, но ние 6 години правим. Ние сме правили много големи проекти, свързани със списание, правили сме каталози, някак си сме свикнали на този обем от работа, споделя Звезделина. 

Ставали сме в 3-4 часа сутринта, качвали сме се на планини, гони ли сме изгрева, за да направим това нещо, наистина трябва да ни харесва, допълва Калоян. 

Още 17-годишен Калоян печели първо място за фотография в конкурс на National Geographic.

„Аз имам един кадър с една оризищна мишка, която е в червената книга на България. Това беше водещ кадър на всички изложби в Дубай, Китай, Англия, обиколи като водещ кадър, от който влизаш в самата галерия. По-късно спечелих и второ място в една още по-трудна категория“, спомня си Калоян. 

От тогава насам двамата обикалят страната и света не само като бизнес партньори, но и като семейство. Живота им в социалните мрежи може да изглежда лъскав и лесен, но превръщането на свободното им време в 8 часов работен ден, може да бъде и голямо предизвикателство. 

Кризата след пандемията стигна и до интернет бизнеса в Инстаграм и YouTube.

Според Калоян и Звезделина все повече хора искат тази професия, но и в нея си има правила. Идеята е не просто да натрупаш някакви лайкове, идеята е да ангажираш аудитрията, да направи повече от тези лайкове, казват те.

Готвят се и за нов проект, веднага щом ситуацията с коронавируса им позволи това. Но казват на тези, които искат да бъдат част от индустрията за милиони, че най-важно е всичко да се прави с любов и да има отговорност в посланията.