Какво има да каже на народа "Има такъв народ"?

В студиото е Тошко Йорданов

Какво има да каже на народа "Има такъв народ"?

Реклама

„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в „Тази неделя“.

По думите му е логично и с коалиция „Продължаваме промяната“ да бъдат партньори. В същото време Йорданов коментира, че дори КС да се произнесе срещу Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

"

За партньорство на политическо ниво – няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти“, каза Йорданов.

Бившият депутат от ИТН Галина Иванчева твърди в социалните мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отказват от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отказа да каже дали това е така.

„Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско споразумение да не играем с преференции, защото това е уродлива форма на мажоритарен вот.

„Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, защото засягат определени партийни членове“, каза Йорданов.