Какво време ни очаква през работната седмица?

Климатологът Симеон Матев разяснява

Какво време ни очаква през работната седмица?

Реклама

Минусови ще са температурите в цялата страна в неделя. Обявен е жълт код за потенциална опасност от ниските температури, снеговалеж, вятър и условия за поледици.

Временно движението по АМ "Тракия" от км 0 в двете посоки е ограничено за тежкотоварни автомобили над 12 тона поради снегопочистване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е и движението за тежкотоварни автомобили  по АМ "Хемус" в област София в двете посоки. От Агенцията апелират шофьорите да карат внимателно и да ограничават пътуванията. 

Най-много сняг ще вали над Родопската област и в крайните югоизточни райони. За Южна България предупреждението е за виелици и навявания.

Температурите ще са много ниски, като максималните през деня ще се задържат под нулата. Най-студено се очаква да бъде в Западна България и в Югозапада. За София прогнозата е за минус 10 градуса в сутрешните часове, до минус 4 градуса през деня.

В планините няма да е подходящо за туризъм и зимни спортове. Ще бъде облачно с валежи от сняг и силен североизточен вятър. На 2000 метра надморска височина прогнозата е за минус 17 градуса, а в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания.