Караянчева и Радев в сблъсък по време на честванията на Васил Левски

Цвета Караянчева прие почетната заря-проверка в родния град на Апостола - Карлово, а по същото време президентът Румен Радев произнесе реч в града, носещ името му - Левски

Реклама

Разнобой между председателя на парламента и президента навръх честванията на годишнината на Васил Левски. Цвета Караянчева прие почетната заря-проверка в родния град на Апостола - Карлово, а по същото време президентът Румен Радев произнесе реч в града, носещ името му - Левски. 

“Дали ще сбъднем заветът на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия”, каза президентът.

“(…) Единственото спасение е служебен кабинет. Рано или късно ще стане. По- добре е по- рано, по-добре е за всички”, каза още държавният глава.

Почетният караул на Стрямската механизирана бригада беше приет от председателя на парламента Цвета Караянчева. При отиването ѝ пред паметника се чуха тихи освирквания, които бяха повторени по-късно и при поднасянето на венците с цветя, когато се чу името на министър-председателя.

“Управляващите са готови да преговарят с протестиращите” - така Караянчева отговори на въпроса как правителството и парламентът ще работят в условията на засилващ се уличен натиск.  

"Другото, което ни притеснява – заявките, които вече дава президентът за готов кабинет. И реваншизмът, който очакваме от този кабинет – видяхме какво се случи 2017 г. В рамките на 10 дена бяха уволнени 14 областни управители. Вижте, ние предлагаме на протестиращите диалог. Но с тези, които спонтанно протестират, не онези стари муцуни, които търсят място под слънцето”, заяви още тя.