Катастрофи с мотори - какви са причините?

За първите 4 месеца от 2020 г. 107 са починалите, а 1766 ранените на участниците в пътни транспортни произшествия

Реклама

За първите 4 месеца от 2020 г. 107 са починалите, а 1766 ранените на участниците в пътни транспортни произшествия. А само за последните 7 дни в  bTV Новините ви съобщихме за 3 пътни инцидента с мотористи, в които трима са загиналите, а двама продължават да са в тежко състояния.

За Никола Герганов моторът е средство за придвижване до работното му място. Кара от 6 години, предимно в градска среда. Неспазването на 3 от основните правила за шофиране в такива условия го поставя на косъм от смъртта преди 2 седмици. Катастрофира на един от столичните булеварди в час пик.

Признава, че не е сменил износена гума и е пътувал с препълнена раница. Тръгнал да изпреварва една кола, но не забелязал, че го чака и лек завой, не успял да го вземе. Помни дотам и после линейката.

В този сценарий попадат ежедневно ститици българи. Някои от тях имат късмета, други – не. За щастие с помощта на лекарите от столичната окръжна болница „Св. Анна“ Николай е жив и скоро ще може да ходи отново сам.

Никола все още не е виждал потрошения си мотор. Трудно ще се качи отново на него.

Екипировката спасява и Мартин Райчев, представител на най-голямата мотоорганизация у нас Sofia Riders, която издърпва мотора му от мястото на произшествието.

Софийските мотористи имат над 20 000 последователи от цяла България и тази година празнуват 25 години.  А един от създателите на групата казва, че всяка година се разделя с най-малко един приятел или познат в подобна катастрофа.

Андрей предупреждава и за модата – „новите мотоциклетисти“. Така той нарича неопитните млади, които гледат клипчета в социалните мрежи и се опитват да подръжават на ситуации от видеа и снимки.