Когато културата срещне политиката

Всичко за скандала в Народния театър

Реклама

През последните дни се развива скандал в Народния театър. За него знаем от няколко снимки на една надраскана врата в знак на протест и изявленията на главните действащи лица в социалните мрежи и онлайн издания.

От bTV се опитахме да поканим главните действащи лица, за да чуем всички техните аргументи. Засега обаче те не желаят да говорят. Поканите към тях остават в сила.

Едно придружаване до урните

На изборите на втори октомври почетният председател на ДПС Ахмед Доган отиде да гласува, а по традиция - журналисти не бяха поканени. Тогава той беше придружен от Велислава Кръстева, която е ПР и зам.-директор на Народния театър. В края на октомври вратата на кабинета ѝ в театъра е надраскана, а табелата с името ѝ - свалена. На снимки се виждат надписи "ДПС", "ПР на Ахмед Доган" и "Изчезвай".

Преди да започне работа в Народния театър, Кръстева е ПР, народен представител и зам.-министър на културата от ДПС. Пред сайта epicenter.bg директорът на театъра Васил Василев коментира, че e демонстрирано "фашистко поведение", извършен е "акт на вандализъм", с който "категорично е заплашен" служител на театъра.  И това няма да бъде търпяно, както и лицето, което го е извършило.

Велислава Кръстева обяснява пред сайта „Площад Славейков“, че не е част от ПР-екипа на ДПС още от времето, когато е избрана за народен представител. Сега е активист на ДПС.

Последни

Реклама