Кой се грижи за болните деца в България?

Гости по темата в "Тази неделя" са Симона Караиванова и Теодора Арменкова от сдружението "Деца с онкохематологични заболявания"

Реклама

Случаят на 6-годишната Мария, която се лекуваше в детската онкохематология в Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ”, отново изкара на дневен ред въпроса кой и как се грижи за болните деца в България. Родителите на Мария изгубиха битката за живота ѝ, други майки обаче продължават да се борят със системата, за да спасят своите болни деца.

Отправям апел към министъра на здравеопазването (Кирил Ананиев), малко в стила на премиера (Бойко Борисов)… Г-н Ананиев, вместо да губите енергия в това да обяснявате, че не сте запознат с проблемите и не знаете, че те съществуват, запалете Фалкона, качете на него Десислава Атанасова, Таня Андреева, Петър Москов, Даниела Дариткова, Жени Начева, както и всички знайни и незнайни министри, зам.-министри и шефове на парламентарната здравна комисия от 2009 г. насам, и отидете на пазар в Европа (за липсващите лекарства). За да може те да бъдат спасени, да има бъдеще за тях”. Този призив отправи от студиото на „Тази неделя” Симона Караиванова от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”.