Колко точно пари трябва да отделим за почивка това лято?

И какви разходи трябва да предвидим?

Реклама

Над 5 милиона българи се канят да прекарат лятната си почивка на родното Черноморие. Близо милион и половина избират чужбина. Освен планирания бюджет за резервация на почивката, съществен разход е и предварителният пазар.

7-дневна почивка за едно тричленно семейство в България излиза средно 1800 лв., по-скъпо излиза в чужбина. Не това е причината обаче семейство Попови да организира своята почивка на българското Черноморие.

„Предпочитаме в България, макар че цените не са задължително по-евтини спрямо Гърция, но си спестяваме преминаването на границата, което в летните месеци е голямо предизвикателство, а когато има малко бебе в колата, това може да е доста мъчително“, заяви Темида Попова.

Избират курортът Лозенец за своя дестинация.

„Харесали сме къща, в която да останем. Като една едноседмична почивка на морето, ще ни излезе около 700-800 лв. само за спането, за двама човека с дете“, обясни жената.

Тази сума покрива само нощувките.

„По наши изчисления около 150 лв. биха били достатъчни, за да покрием храната си през деня и да остане малко за някое забавление“, каза още Темида.

Разходите на семейството започват още преди да са стигнали до плажа.

Освен сумата, която сте подготвили за вашата почивка, бъдете готови и за пазара преди морето.

Последни

Реклама