Кристоф Ламбер: В България се чувствам много добре

Кристоф Ламбер е легенда е киното с над 90 роли в международни суперпродукции

Реклама

Всяко време има своите филми-емблеми, своите герои и любими актьори. За хората от края на 80-те и началото на 90-те години един от филмите е "Шотландски боец", а забележителният актьор със смразяващия поглед е Кристоф Ламбер. Той и легенда с над 90 роли в международни суперпродукции, а днес е специален гост в "Тази неделя".

Кристоф Ламбер е един от най-известните френски актьори. Роден е на 29 март 1957 г. в Лонг Айлънд в семейството на френски дипломат. Учи драматургия в Парижката консерватория. Първият му голям пробив в киното прави с номинирания за "Оскар" филм на Хю Хъдсън "Тарзан от рода Грейстоук". Истински популярен става с ролята си на Фред в лентата на Люк Бесон "Метро" от 1985 г., за която получава "Сезар". През 1986 г. излиза хитът "Шотландски боец", в който си партнира с Шон Конъри. Следват и други участия в големи американски продукции.

Ламбер снима и в българска продукция - лентата на Ники Илиев "Чужденецът".

Освен в киното, Кристоф Ламбер е участвал и в клип на "Куийн". Също така е филмов продуцент и има две кинокомпании.

От дългогодишния си брак с американската актриса Даян Лейн има дъщеря.

"В България се чувствам много добре. Хората са толкова приветливи и внимателни, имат силно изразена личност. Много ми е интересно и много се радвам, защото обичам хората с характер. Тъй като три филма съм снимал вече тук, има невероятни екипи, има специалисти с изключително високо ниво в техническата сфера", коментира Кристоф Ламбер. 

Последни

Реклама