Кубрат Пулев: Смятам, че президентската република не е лош вариант

Според спортиста дистанцията между народа и депутатите трябва да бъде скъсена

Реклама

Трябва ли да има редовен кабинет? Одобрява ли решението на парламента да предоставим военна помощ на Украйна? Как би гласувал на референдум за президентска република? Какви са очакванията му към депутатите? Защо образованието трябва да е приоритет за политиците?

Отговорите на тези въпроси пред камерата на bTV даде Кубрат Пулев, който многократно е прославял държавата ни на ринга, а в публичните си изяви винаги говори за обичта си към България. С желание да даде силен пример, че човек не трябва да спира да учи и да се развива, преди дни той завърши магистратура "Политология" в Университета за национално и световно стопанство.

Провокирани от постижението му го поканихме да поговорим за политиката в у нас не къде да е, а в Народното събрание.

Пулев сподели, че за първи път влиза в сградата на парламента, но уточни, че може би няма да е запоследно.

Той разказа, че помни как неговият баща седи и се кара на телевизора, псува и се нервира, а той се е чудел защо.

Кубрат Пулев беше удивен, че залата на депутатите в петък е празна и изрази уважение към хората, които все пак присъстват в нея. Той премине покрай портретите на председателите на парламента и определи, че всички са били интелигентни и начетени, но вероятно не всичко е зависело от тях.

Според него надписът "Съединението прави силата" идва още от завета на хан Кубрат. "Имам честта да съм кръстен на него. Това е много силно послание, а виждаме, че днес се случва точно обратното", заяви Пулев.

Всъщност вземаме девиза на Белгия след Освобождението.

Последни

Реклама