Лазар Радков: Движението, храненето, почивката и забавлението са четирите колони на живота

Трябва да се грижим за всяка една от тях да бъде достатъчно стабилна, допълни той

Реклама

Животът и здравето ни са в нашите ръце, успехите ни също. За да бъдем по-здрави, да изглеждаме по-добре и да познаваме тялото си, може да помогне човек, който нарича себе си "доставчик на акъл".

Гост в студиото на "Тази неделя" е Лазар Радков.

"Бях много болнаво дете. Всяка година на антибиотици, бронхопневмонии. Спомням си как куцуках към елхата, за да си взема подаръка. Винаги съм бил активно дете. По-активно започнах да спортувам в тийнейджърските години, когато започнах да се занимавам със силови и кондиционни тренировки. Това мое хоби в един момент стана професия", сподели той.

"Промяната идва най-лесно, когато сме "ударили дъното". Когато нямаш други опции, когато всичко в тялото те боли, когато нямаш енергия, когато едва се движиш, когато си постоянно болен... общо взето всичко ти е зле, тогава доста хора успяват да получат просветление и да решат да сложат точка", коментира Лазар Радков.

"Повечето хора започват да тренират и да спазват диети предимно заради естетични желания. В това няма нищо лошо, въпросът е, че цялата индустрия продава на хората по-скоро едни мечти, продава една опаковка. Почти никой не говори за здраве, а здравето е основополагащо", смята той.

Вижте във видеото целия разговор.

Последни

Реклама