Лена Бориславова: Докато от името на ГЕРБ на масата за преговори сяда г-н Делян Пеевски, ние не можем да продължим разговори с тях

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента

Лена Бориславова: Докато от името на ГЕРБ на масата за преговори сяда г-н Делян Пеевски, ние не можем да продължим разговори с тях

Реклама

Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила „Продължаваме промяната“, заяви в "Тази неделя" Лена Бориславова.

„Ако наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в него онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения в това, че те ще осигурят честни и независими избори. А именно министърът на електронното управление и вътрешният министър“, заяви Бориславова.

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

„Първият голям скандал е свързан с „Турски поток“ и енергетиката, а другият е свързан със ситуацията в съдебната система", допълни тя.

За Лена Бориславова промените в Конституцията са добри и те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

По отношение на Калин Стоянов тя заяви, че не може да има протести, да има критики спрямо неговата работа и да отказва да отговаря на въпросите на депутатите в НС и след това Димитър Главчев да го назначава.