Лепа Брена: Имам прекрасен мъж, който е истинска опора за мен

Наричат Лепа Брена балканската кралица на попа и концертът й в София го доказа за пореден път

Лепа Брена: Имам прекрасен мъж, който е истинска опора за мен

Реклама

Наричат Лепа Брена балканската кралица на попа и концертът й в София го доказа за пореден път. Билетите за мега спектакъла се продадоха за три часа. 

"България и българите наистина обичат нашата музика", с усмивка каза музикалната легенда.

Лепа Брена се ражда в семействона мюсюлмани. Има брат и сестра. Истинското й име е Фахрета Яхич. Баскетболният й треньор Владо започва да й казва Брена и понеже е голяма красавица, лепотица, легендарният водещ Мини Макс добавя епитета лепа. Започва кариерата си с 15 килограма отгоре на сегашното си тегло и признава, че в началото е била "дикриминирана заради атрактивния си външен вид". Лепа Брена се омъжва за сръбската тенис легенда Слободан Живоинович през 1991 година и си взима тригодишна почивка от записи и концерти. Слободан има син от предишния си брак, а с Лепа Брена имат двама синовеСтефан и Виктор. Те са заедно вече повече от 32 години.

"Обикновено в книгите преди брака всичко е любов, всичко е хубаво. Преди брака книгата е дебела и е пълна със снимки. Книгите със съвети за брака обаче са тънки и когато ги отвориш, вътре всичко е празно. Защо? Не е празно, защото вече няма любов, а защото нито един брак не си прилича с друг. Не съществува универсален съвет как да запазиш брака си. Това, което мога да кажа, е, че аз имам много силна личност до себе си, някой, който може да води и мен, и цялото ни семейство, някой, който може да реши проблемите, които аз не мога и някой, който може да осъществява идеите ми, може да ми помогне и винаги е до мен, когато всичко е наред и особено когато нещата не вярвят особено добре. Защото в семейството винаги има големи проблеми. Аз имам прекрасен мъж, който е истинска опора за мен и пътеводна светлина за цялото ни семейство", признава Лепа Брена.

Много я смятат за създател на турбо фолк жанра. Освен певица Лепа Брена е и актриса и бизнес дама. С повече от 40 милиона продадени албума тя е и артистът, постигнал най-голям комерсиален успех от бивша Югославия. Описва себе си като югоносталгична.

"Днес имаме информация за целия свят, благодарение на интернет, на сателитните телевизии, на проклетите телефони. Винаги знаем къде се случва нещо лошо, както и сами знаете, винаги някъде по света има някоя война, която ни нопомня, че животът ни може да се промени ей така. През подобен сюжет премина Югославия. Моето желание и моята молитва е повече никога никъде да няма войни, да можем да работим, да можем да се обичаме, да живеем по-спокойно на Балканите", каза Лепа Брена.

Последни

Реклама