Любов за шампиони

Среща с вдъхновяващото семейство на джудиста Ивайло Иванов

Реклама

"Вярвай в себе си!" С тази мисъл най-добрият ни джудист Ивайло Иванов излиза на татамито срещу всеки свой съперник. Без изключение. За спортните му успехи може да се разказва много. Само в рамките на два месеца той спечели сребърно отличие в кат. до 81 кг. на европейското първенство в Прага през ноември и историческия бронзов медал за България на "Мастърс" турнира в Доха през януари.

Зад победите му стоят не само талант и неуморен труд, но и вдъхновението на един баща и съпруг, който с вълнение носи поредния медал у дома. Защото там го чакат най-верните му фенове - съпругата му Лорета и малките му момчета - тригодишния Доминик и осемесечния Давид.

Заради лагерите и състезанията, Ивайло отсъства близо 6 месеца в годината и затова за цялото семейство моментите на посрещане са много емоционални.

"Те са най-голямата част от моето вдъхновение. Откакто съм с жена ми, откакто се родиха момчетата, те ми дават една непрестанна енергия да се боря и да доказвам себе си и един ден да са горди с мен. Откакто имам семейство, вече наистина знам защо се прибирам и при кого се прибирам и знам, че ме чакат с нетърпение, колкото и малкият да ми се сърди, когато ме няма и да не иска да говори с мен. Това е период, в който той си мисли, че го изоставям, колкото и да му обяснявам, че отивам на работа, че ще ме гледа по телевизора. Но той си иска неговото и казва "Тате, недей да ходиш на работа..."

"Аз се прибирам с нетърпение всеки път вкъщи. Искам да им благодаря, най-вече затова, че са до мен, че ме подкрепят през цялото време, че ми осигуряват спокойствието вкъщи аз да мога да тренирам.", каза Иванов пред bTV.