Малките Макси и Светльо за голямата радост и любов

Казват, че за детето си искат "човешките шансове, които имат всички хора". Запознайте се с Макси и Светльо

Малките Макси и Светльо за голямата радост и любов

Реклама

Те са малко по-различни на външен вид, но имат същите трепети, мечти и страхове като повечето от нас. Казват, че за детето си искат "човешките шансове, които имат всички хора". Запознайте се с Макси и Светльо.

Коледа 2015 г. Максимилияна Станчева тъкмо е завършила унивеситет, а Светльо вече е председател на Националната организация на малките хора у нас. Една покана за превод среща световете им.

Светльо:
За мен беше важно тя да стане част от нашата организация. Да помага, защото знае чужди езици. В крайна сметка тя дойде на едно събитие.

Макси:
Хванах самолета и дойдох… Той е много упорит. Когато каже, че нещо трябва да стане, то става реалност. Всъщност аз може би точно заради това се влюбих и си го откраднах.

От тогава двамата не спират да създават големите промени в обществото на малките хора у нас. Достъпни асансьори, стотици събития, работа с психолог… В центъра им всеки с нисък ръст е добре дошъл.

Светльо:
Голяма част от сградите и гишетата са все още недостъпни за малките хора. Голяма част от малките хора, когато отидат в такава сграда, трябва да станат първо клоуни, за да привлекат вниманието на касиера примерно. Голяма част от обществения транспорт не е съобразен с малките хора и като цяло хората с увреждания, което е проблем.

Макси:
И двамата сме работохолици. В офиса понякога си вдигаме ужасни скандали.

Светльо:
Минава един страшен ураган в рамките на 5-10 минути, след което и двамата ни напушва такъв голям смях, че започваме да се смеем. В крайна сметка не знаем откъде е тръгнал скандалът.

 

Именно офисът е мястото, където Макси разбира, че очаква дете.

Светльо:
Тя беше оставила на бюрото червена подаръчна кутийка. Отварям и казвам „Какви са тези флашки?“ Обаче после се загледах и видях, че флашките са с по две чертички. Просълзих се, емоцията беше голяма!

За щастие, бременността преминава леко.

Проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“:
Изключително щастливи сме, че родихме това хубаво бебе Борис, което е здраво, с нормално тегло и ръст. По всичко личи, че ще бъде един здрав българин. И нещо повече – майката се ваксинира и даде пример на всички бъдещи родилки. Това всъщност е един хубав знак, че българката не трябва да се плаши и да предаде по този начин антитела и на своето бебе. 

Във видеото горе можете да видите целия материал на Цветелина Петрунова.

Последни

Реклама