Мъри Стоилов за честната игра, грешките и пътя след тях

Аз решавам кой да пази на вратата на "Левски"

Реклама

Аз решавам кой да пази на вратата на "Левски". Ако е трябвало да пази друг, а не Николай Михайлов, значи вината е в мен. Това заяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов в отговор на критиките, че тимът е станал жертва на едно 40-годишно приятелство.

Тема, по която се писа в различни медии по повод отношенията между мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков и бащата на Николай Михайлов - Борислав Михайлов, след отпадането от "Хамрун".

"Не виждам да има приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се само с това, което мислех, че в момента е най-добро. След като се обърне каруцата не трябва да търсим единични.. вината е изцяло в мен. Ако е трябвало друг да пази, а не Михайлов, значи вината е в мен", заяви Стоилов в интервю за bTV.

Наставникът подкрепи своя вратар. "Когато Николай (Михайлов) имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име. Това е съдбата на вратаря - когато е допуснал неточности и грешки е нормално да го корим. Имаме добра сплав между опитни и млади. Той има ангажимент да помага и на младите. Всеки може да допусне неточност или да сгреши, при мен са го правили и млади, и опитни. Още не съм говорил с него. Да, може би той сгреши в някои ситуации, но това не е причина всички хора да отричат какво е направил за "Левски", категоричен е специалистът.

Относно различните фенски кампании за събирането на средства за клуба, Стоилов обясни: "Отборът направи достатъчно, за да осигури добри финансови приходи, немалка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Мисля, че тепърва ще трябва да се търсят реални приходи за спасението на клуба."

"Левски" не е готов още за приказки. Сега трябва всички заедно да спасим "Левски". Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба!", добави той.

Последни

Реклама