"Менделсон": Как първата любов остава единствена

През 2018 г. Валя се връща в България за снимките на филма "Доза щастие"

Реклама

Те делят живота си между България и Англия. През изминалата година изпитаха големи дози на щастие и на нещастие. Роди им се дете, направиха най-гледания български филм за 2019 г., но и преживяха една тежка загуба.

Всичко в живота посрещат и преминават заедно, а любовта им започва още, докато са тийнейджъри. Те са Валентина и Александър Каролеви, които разказват как първата любов остава единствена.

Валентина Каролева я познавате от големия екран. Тя влиза в главната роля във филма "Доза щастие", който разказва истинската история на нейната майка - Весела Тотева. История как едно младо момиче тръгва по пътя на наркотиците, но успява да се отскубне от него. Път, който Валентина познава от дете.

Но не само че не го следва. Тя тръгва по съвсем различна пътека - на любовта, която я отвежда в Лондон при нейния любим Александър.

„Аз заминах за Англия да уча началото на 2007 г. и няколко дни преди това се засякохме в едно заведение. Не си спомням да сме си казали кой знае какво нещо, но аз после няколко седмици не можех да спра да мисля за нея, въпреки че вече бях в Англия. И както си мислех за нея, тя ми писа във „Фейсбук“, разказа Александър.

„Всички трябва да знаят, че тогава тъкмо „Фейсбук“ беше излязъл и аз не знаех много какво правя. И наистина се обърках и пратих съобщение до всичките ми приятели. Но той беше единственият, който отговори“, допълва Валентина.

След три години на връзка от разстояние Валя се решава да замине при Александър, въпреки че дори не владее езика. Женят се през 2013 г.

„Ние бяхме едни от първите в нашата среда, които се оженихме. И приятели ме питаха: "Защо толкова рано, Валя е страхотна, но защо?". И всъщност ние щяхме да се оженим. Това с нея го знаехме много рано и нямаше смисъл да се отлага“, споделя Александър.

През 2018 г. Валя се връща в България за снимките на филма "Доза щастие", което от тъжен спомен за раздяла помежду им превръщат в един от най-съкровените им жестове на обич.

Историята на филма е тежка за зрителите, но със сигурност е най-тежка за Валя, която трябва да премине през най-големите си страхове и болки от детството отново. Нещо повече - да влезе в ролята на майка си.

„Това, което аз разбрах по време на снимките и всъщност по време на целия този процес, е, че тя е силна жена. Тя е неописуемо силна. За мен филмът беше терапия“, казва Валя.

„Цялото нещо за мен беше повече от сбъдната мечта. Представяла съм си, че искам да изиграя майка ми, но не съм си представяла, че ще бъде по толкова невероятен начин. С такъв екип, с такива хора. И като излязох от цялото нещо, мисля, че познавах и себе си, и майка ми малко по-добре. И опознаването на себе си винаги ти помага за всичко останало, дори и за връзката с любимия човек. Дори да сте от толкова години заедно, като познаваш себе си по-добре, се отдаваш по-добре и във връзката си“, смята Валя.

Два месеца след снимките на филма тя разбира, че е бременна. Въпреки че Весела успява да гледа филма за себе си завършен, не успява да дочака появата на внучка й - Изабела. С нея животът я разминава само за няколко дни.

„През цялото време, докато раждах, колкото и да ме болеше, все едно си я представях до мен и казваше: "Толкова си силна, преминаваш през цялото нещо толкова леко, не се притеснявай". Усещах я там през цялото време. А и малката има някои черти от характера, които усещам, че е взела от баба си, вече със сигурност“, казва още Валя.

Валентина и Александър живеят в чужбина отдавна, но може би една от следващите дози щастие в живота им ще бъде, когато някой ден отново се върнат в България.