Милена Ерменкова и Ованес Торосян за обещаната държавна подкрепа за културата

"Хората, които ни управляват се оказаха дезориентирани, така става анархия"

Реклама

Хората със свободни професии също имат деца, също имат семейства, също изплащат кредити, плащат си данъците като всички граждани на България. 

В студиото на "Тази неделя" са актьорите и съпрузи Ованес Торосян и Милена Ерменкова с разказ за премеждията си в опитите да получат помощ от държавата в условията на извънредно положение. Имали ли са моменти на отчаяние? Вижте разговора във видеото.

Самоосигуряващите се културни дейци са лишени напълно от всякакви материални постъпления. След няколко дни ще излезем от извънредното положение, но в момента никой в световен мащаб не може категорично да отговори кога ще има отново концерти, спектакли и кога ще се възобнови културният живот. 

Актрисата в плевенския театър Милена Ерменкова  и съпругът ѝ актьорът Ованес Торосян разказаха в „Тази неделя“ как се справят с тежката ситуация. 

„Счупих си лаптопа от нерви, иначе сме добре. Прескочихме трудното. Имаше много ситуации, в които не знаехме какво да направим. Когато в семейството ти има деца, които са малки, за да разберат ситуацията – става много напрегнати“, каза Ованес. 

По думите на артистичното семейство най-трудна е ситуацията с парите, наложило им се е да взимат заеми, за да покрият месечните си разходи. 

„В момента се издържаме с моята заплата, аз съм в платен отпуск, което спаси ситуацията. Иначе – роднини, приятели, въртим едни пари“, допълни Милена.

Последни

Реклама