Министър Николов подава оставка в знак на лоялност към ИТН

„Лоялността е функция на най-скъпата стока – на доверието“

Реклама

„Лоялността е функция на най-скъпата стока – на доверието“ – с тези думи енергийният министър Александър Николов мотивира решението си да подаде оставка.

„Аз в лично качество не съм се явявал на избори, не съм търсил обществено доверие. Съответно живеейки в парламентарна република с ясни правила, нямам право, след като има политическо решение, да го прекрачвам“, смята Николов.

Според него когато една толкова голяма група от хора му е гласувала доверие, като „Има такъв народ“, е нормално то да бъде съхранено и доизградено във времето.

„Разбрах за изтеглянето на министрите по време на среща, която беше за сътрудничество между Близкия изток, Африка и Европа на фона на енергийната криза“, поясни Николов. Той допълни, че въпреки оставката, работата продължава.

„Говорих със Слави Трифонов, но част от митологията, че се спускат решения, що се отнася до енергетиката – имали сме ясни и кратки разговори и те започват и завършват с „Направи това, което е полезно за хората“, каза Николов за връзката му с лидера на ИТН.