Мустафа Карадайъ: Народните представители са в истерия

Според него това, че има повече упражнили правото си на вот с подвижна урна, е повод за похвала

Реклама

Тази седмица председателят на ДПС Мустафа Карадайъ приложи в дискусията примери от две секции, които го карат да се съмнява в машините - в едната секция контролните разписки и подписите в избирателните списъци съвпадат, но потвърдените гласове са с два по-малко в протокола. А в друга секция - отчетените гласове са с един повече от броят на разписките и подписите в списъка.

По думите му машинното гласуване без хартиени бюлетини е нарушаване на Конституцията.

„Гласуването е задължително. Технологията, с която ограничават българския гражданин, който иска да гласуват да не може да гласува, за тях е морал. Трябва да се ръководим от интересите на народа, а не да ограничаваме народа“, каза Мустафа Карадайъ пред bTV.

Според него не бива просто да има някакво правителство

Формата на десния болшевизъм не бива да се наложи въпреки конституцията на България, за да има някакво правителство. Аз това нещо не го споделям. Проблемът е много голям - десният болшевизъм за нарушаване на конституцията. Един вид се опитвате да го представяте за нещо правилно, а онова, което е в защита на конституцията на Република България, едва ли не че е нещо лошо. Всеки един народен представител от движението за права и свободи защитава конституцията естествено, коментира още той.

Карадайъ отговори и на въпросите за подвижните урни и тяхното увеличение в някои района на страната, където основно се гласува за ДПС. Според него това е успех, защото хората са били правилно информирани в хода на кампанията как въпреки своята невъзможност да стигнат до машините заради здравето си, могат да упражнят правото си на вот.