Недялко Йорданов: Казвал съм неведнъж, че поетите трябва да останат в съзнанието на хората млади

"Няма страдание, което да не съм изпитал, няма радост, която да не съм изпитал, любов, големи разочарования от това, което става, и голяма надежда, че може би ще се промени", сподели поетът

Реклама

На 18 януари един от най-талантливите и най-обичаните ни поети навърши достойните 80 години - Недялко Йорданов.

"Не мога да повярвам, че е възможно да достигна такава възраст. Срамувам се дори от това. Казвал съм неведнъж, че поетите трябва да останат в съзнанието на хората млади", каза той.

"Всичко изпитах в този живот. Няма страдание, което да не съм изпитал, няма радост, която да не съм изпитал, любов, големи разочарования от това, което става, и голяма надежда, че може би ще се промени", сподели поетът.

"Никога в живота си не съм бил краен песимист. Изпитвал съм много разочарования, но винаги съм вярвал, че ще дойде друго време. Мисля си, че ще дойде и по-хубаво време. Сега е тежко, трудно е, защото тези, от които зависи, много се мразят, те не са понасят. Това обърква хората след кого да тръгнат. Лично аз не съм объркан, защото вярвам на истинските хора, на приятелите си", заяви Недялко Йорданов.

"Започнах две постановки едновременно – едната в "Сълза и смях", а другата в Народния театър... на 79 години. Заедно с това пишех почти всеки ден по едно стихотворение и го публикувах във "Фейсбук", защото там имам много приятели, които чакат всяка сутрин да прочетат нещо от мен. Когато работех само в театъра и само пишех пиеси и поставях, пишех най-много по 7-8 стихотворения годишно. Сега за две години издадох две книги, сега и трета", сподели той.

Вижте във видеото целия разговор с поета Недялко Йорданов.

Последни

Реклама