Нови избори в Малорад – сменен ли е съставът на скандалната комисия

Бившият кмет на селото заради скандала не се е кандидатирал отново, но Боби и Мартин остават в играта

Нови избори в Малорад – сменен ли е съставът на скандалната комисия

Реклама

На много места в страната днес се провеждат частични избори за кметове и съветници. В село Малорад отново трябва да се ходи до урните заради закононарушение с дописване на бюлетини на местния вот през есента пред очите на цяла България.

„Угаси го тоя пустиняк, да го не угася язе, Така, тука сме си наши момчета, щете ли да помогнем на некой - на Мартин, на баче Цено, да им ги направим преференциите, да имаме наши ора от село там. Некой има ли претенции, зависи от комисията, какво кажете“, се чу на записи от видеонаблюдението, които се появиха през есента на 2023 година.

След края на изборния ден през октомври  в пета секция се договарят как да увеличат преференциите на трима от кандидатите за съветници, все от Малорад – за да бъде селското представителство в общинския съвет на Борован повече от солидно.

„Примерно Мартин има едно и му е празна, да се попълни. Аз моята работа съм си свършил, ако щете, щете, отивам и си легам“, се чува още в записа.

На изборите по малорадски се вижда как  председателката на комисията дописва преференции за бившия кмет на селото Цено Цоловски, докато видеонаблюдението е фокусирано върху нея.

Последни

Реклама