Обзор на рубриката "GLAS с Тина Ивайлова" (2 част)

Вашите сигнали ни провокираха да търсим и показваме истината

Обзор на рубриката "GLAS с Тина Ивайлова" (2 част)

Реклама

През миналата година ви разказахме за много случаи, които станаха фокус на общественото внимание. Припомняме част от разследванията в рубриката „GLAS с Тина Ивайлова“.

Пътят за милиони

През 2023 г. ви показахме как пътища за над 5 милиона лева по европейски проект по Програма за развитие на селските райони не са довършени три години, след като е спечелен проектът. Стана ясно, че извършеният ремонт е направен некачествено, а според експерти става въпрос за кражба на милиони евро в един от най-бедните райони в страната ни - община Бойчиновци.

За всички случаи, които ви разказахме в поредицата от разследвания за Бойчиновци, сме сезирали компетентните институции и по всички тях се работи. Какъв ще е резултатът - предстои да разберем. Предстои да разберем също и какъв ще бъде резултатът от проверката на Европейската прокуратура.

Спорна обществена поръчка

През изминалата година отново по зрителски сигнал потърсихме отговори и за това - може ли да бъде обявена обществена поръчка за изпълнение на нещо, което вече съществува и е направено? Оказа се, че в Кърджали може.

Каква ще бъде реакцията на компетентните органи? Те взеха отношение и резултатът не закъсня. След проверка на експертите от АДФИ обществената поръчка беше прекратена.

„Море и бетон“

През 2023-та година тръгнахме по следите и на друг зрителски сигнал. Изпратихте ни снимков материал на плажа "Робинзон" преди и сега. Защо един от най-красивите плажове по българското Черноморие  изглежда различно от преди  години, кой е поставил бетон и къде са институциите?

Повече вижте във видеото!