Още една лекарка е починала от COVID-19 у нас

Тревожно е, че починалата лекарка е дала две отрицателни проби за COVID-19, обясни ген. Венцислав Мутафчийски

Реклама

Националният оперативен щаб работи на пълни обороти и не е разформирован, заяви премиерът Бойко Борисов по повод промяната в сутрешните брифинги. Вчера за първи път ген. Мутафчийски не се появи, което доведе до реакции в социалните мрежи.

"Всяка сутрин Щабът се среща с мен, всяко нещо се обсъжда по няколко пъти, докато се постигне консенсус и тогава министърът на здравеопазването пуска заповед", обясни Борисов.

"Неяснотите около протичането на заболяването продължават да са повече, отколкото това, което е установено за коронавируса", каза ген. Венцислав Мутафчийски във връзка със смъртта на втори медик у нас.

Лекарката е работела в Центъра за спешна медицинска помощ в Александровска болница.

Била е констатирана с коронавирусна инфекция, след което е изписана с отрицателни резултати. След това е приета в изключително тежко състояние и е настъпил летален изход.

"Тя е била една от първите заразени в Центъра за спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница. След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието й е изписана за домашно лечение", поясни ген. Венцислав Мутафчийски.

Последни

Реклама