От днес филмът "Доза щастие" влиза в каталога на стрийминг платформата HBO GO

Това дава шанс на българската лента да стигне до многобройна чуждестранна публика

Реклама

Една от най-големите световни стрийминг платформи HBO GO от днес ще добави в каталога си "Доза щастие". Продукцията на No Blink и bTV беше и най-гледаната българска лента в кината през изминалата година.

Това което се случва днес е вълнуващо, защото ще се случи в 7 държави едновременно, отбеляза Алек Алексиев в предаването „Тази неделя“. По думите му филмът е актуален навсякъде, защото навсякъде съществува този проблем.

Филмът беше като една малка лавина, тръгна изведнъж и задейства след себе си голяма енергия от хора, които го гледаха и бяха емоционално заредени от филма, каза и режисьорът Яна Титова.

Според нея това, което дава стрийминг платформата, е възможността да се разшири публиката на филма.

Стрийминг платформите позволяват многократно гледане на пълния набор от филми в колекцията на сайта. В менюто на HBO GO има 24 български заглавия, като те са отделени в специална българска селекция, която е единствена по рода си. 

Засега българската селекция е достъпна за още пет държави - Хърватия, Сърбия, Словения, Черна гора и Македония. До края на годината се очаква да бъде попълнена от още 4 заглавия.