Предстои ново застудяване в началото на следващата седмица

Предстои ново застудяване в началото на следващата седмица

Реклама

Тази неделя времето ще се задържи студено и ветровито. Затова е обявен жълт код за силни пориви на вятъра и ниски температури в Северозападна, Западна, Северна и част от Южна България.

Скоростта на вятъра може да достигне около 70 километра в час. Сутринта минималните температури са между -4 и -8 градуса.

Следобед облачността ще е предимно значителна, с превалявания от сняг. Силният вятър носи по-студен въздух. Атмосферното налягане е близко до средното за месец януари. Максималните температури в страната ще са предимно между -3 и 2 градуса, в София - около -4.

По нашето Черноморие също ще е предимно облачно. Вятърът там е умерен, но временно и силен. Максимални температури ще са между 0 и 3 градуса.

Над планините е облачно и на много места превалява сняг. Остава ветровито със силен до бурен вятър от север-северозапад. По планинските проходи има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около -9 градуса, а на 2000 метра около -16.

В началото на следващата седмица предстои ново застудяване. Времето ще е предимно облачно, в планините и планинските райони ще има превалявания от сняг.

Във вторник над Западна България няма да вали, а над източната част на страната очакваме слаби превалявания от сняг. Сутринта ще е студено, особено в затворените котловини на Западна България, където очакваме минимални температури до -15 градуса. Но през деня се задава повишение на температурите. Към сряда поривите на вятъра ще отслабнат. Няма изгледи за съществени валежи.