Преобразиха Детското отделение на болницата в Силистра

Работата по проекта привлича и много доброволци от страната, както и местни

Реклама

Мащабен ремонт на детското отделение в Силистра обедини усилията на ръководството на болницата, Фондация "За доброто" и много доброволци. А целта – детско отделение на наистина европейско ниво и с грижа за малките пациенти от най-различни възрасти.

Решението на ръководството на областната болница в Силистра да направи пълно обновление на педиатричното отделение е продиктувано от факта, че последният му ремонт е от преди 22 години.

„Абсолютно всичко е обновено, всеки квадратен сантиметър буквално, общо около 500 квадратни метра е цялата площ на отделението като от стенни облицовки, обшивки с медицински винил, тавани, чисто нови мебели, чисто нова ВиК система, пожарно известяване, парна инсталация“, обясни директорът на МБАЛ-Силистра д-р Васил Славов.

Няма нищо случайно в общата концепция на обновлението, както и в рисунките и избора на цветове, твърди дизайнерът на проекта.

„Не знам дали сте забелязали, че на проекта стаите са разделени по възрасти, съответно и рисунките са подчинени на това. Част от стаите са за по-малка възрастова група – от 3 до 4, другите са за юноши и няколко стаи за майки кърмачки“, добави архитектът и дизайнер на проекта Магдалена Славова.