Рая Назарян: Г-н Петков лично е поканил Калин Стоянов и му е провел дори интервю, за да бъде одобрен и назначен

Според Рая Назарян прокуратурата трябва сама да прецени дали да се самосезира във връзка с твърденията за натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев

Рая Назарян: Г-н Петков лично е поканил Калин Стоянов и му е провел дори интервю, за да бъде одобрен и назначен

Реклама

„Изтекоха много снимки, има твърдения, че има запис и че в разследването са използвани специални разузнавателни средства, които се разрешават от съда. На този запис се вижда как на г-н Коцев се подарява някакъв скъп часовник. Той има снимки и е свързан с тези лица, които вече имат повдигнати обвинения. Как да имаме доверие на такъв човек? Докато се проведе разследването и стане ясна истината, е редно той да се оттегли от поста, защото за него има твърде много информация, свързана с тази организирана престъпна група.“

Това заяви Рая Назарян от ГЕРБ-СДС в „Тази неделя“.

По думите ѝ ПП-ДБ следват плана си да правят избори с „наше МВР и наши служби“. 

„Този човек първо беше изчезнал, в неговия дом и на работното му място са извършвани обиски, бил е разпитван. Т.е. той първо изчезва и го няма, Денков казва, че ще го търси с писмо в ДАНС и изведнъж той се появява на брифинг в Министерския съвет и се правят нелогични твърдения и внушения, че нещо му се е случило и че ще си оттегля оставката“, допълни Назарян.

Според Рая Назарян прокуратурата трябва сама да прецени дали да се самосезира във връзка с твърденията за натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев. 

„Когато г-н Кирил Петков заплашва двама министри – г-н Калин Стоянов и друг министър на електронното управление, тогава няма натиск. А когато излезе главният секретар, нали разбирате, че това е професионалното ръководство на МВР. Той много добре знае процедурите, с които да се защитават правата и интересите на гражданите, а не да използва трибуната на Министерския съвет, за да отправя половинчати обвинения. Той не изтъкна мотиви“, каза тя.