С колело и ски на теснолинейката

Нов вагон за велотуристите по маршрута "Септември-Добринище"

С колело и ски на теснолинейката

Реклама

За туристите, на които се налага да превозят своите велосипед или ски, БДЖ адаптира стария пощенски вагон на теснолинейката по пътя Септември – Добринище.

Родопската теснолинейка преминава по 125 км железопътно трасе, което свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. Пресича живописното дефиле на Чепинска река, Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите.

По пътя на теснолинейката можеш да срещнеш всякакви пътници – местни и чужди пътешественици. Мнозина за първи път откриват кътчетата, които гарите крият, други са верни почитатели на маршрута.

В 9 ч. сутринта, вече се появяват и първите велотуристи, които искат да се възползват от новата придобивка на влака. Екипът ни попада на туристическа група, която първа използва новия веловагон.

Условието за пътуване с велосипеди и ски е предварителна заявка за минимум четири велосипеда или скиорски принадлежности, не по-късно от 7 дни преди датата на пътуване. Заплащат се 2 лв. допълнително.