#Сподели мечта на дете в нужда

Има деца, чиято мечта е да заспиват с плюшено мече. Да сбъднем тези мечти, можем всички заедно в "Операция плюшено мече"

Реклама

Има деца в България, които мечтаят за домашни пантофи. Има такива, които за Коледа искат само футболна топка. Има и деца, чиято мечта е да заспиват с плюшено мече.

Да сбъднем тези мечти можем всички заедно в "Операция плюшено мече", която вече 12 години помага на хиляди деца в нужда и хора с умствени увреждания да сбъднат своите коледни мечти. Днес е Денят на плюшеното мече.

Платформата за даряване е https://plushenomeche.org. Там всеки може да избере регион и център и да стане дарител. Подаръкът трябва да бъде купен лично, да го опакова, надпише и да го изпрати в конкретен пункт.

Между 15 и 25 декември повече от 250 доброволци ще раздадат подаръците на децата.

„Все повече хора ни се обаждат, за да се присъединят към кампанията. Имаме около 35 регионални отговорници, които всяка година отделят три месеца от живота си, за да се осъществи всичко това. Става въпрос за много труд, който е напълно безвъзмезден. След като дадеш подаръка на дете се прибираш зареден и ти се иска да направиш още неща за тези деца”, разказа Михаела Стойкова, основател на НПО “Операция плюшено мече”.