Станка Златева: Гордея се, че съм българка, и продължавам да работя за България

"Досега се борех за медали, сега се боря да създам нещо стойностно, ценностно. Това ми е каузата вече - да създам нещо, което да прослави България", призна Златева, която работи като треньор и ръководи зала в Сливен

Станка Златева: Гордея се, че съм българка, и продължавам да работя за България

Реклама

Днес трябва да се борим да си запазим ценностите, обяви в интервю за bTV Станка Златева. Навръх Националния празник 3 март тя отговори на въпросите на Петя Дикова.

"Празникът си е празник, но тренировките продължават и си вършим работата. Гордея се, че съм българка, и продължавам да работя за България. Животът е борба по принцип. Човек винаги се бори да оцелее, да направи и сътвори нещо. Борбата вътре в себе си пак е борба. Досега се борех за медали, сега се боря да създам нещо стойностно, ценностно. Това ми е каузата вече - да създам нещо, което да прослави България", призна Златева, която работи като треньор и ръководи зала в Сливен.

Макар че има пет световни и шест европейски титли, голямата й болка остава изпуснатото олимпийско злато. Станка два пъти стигна до финал и два пъти загуби - в Пекин 2008 и в Лондон 2012. След втория път тя отронва думите "Явно за нищо не ставам."

"Наистина съм го мислила - имал си амбицията и вярата, а разочарованието е голямо. След като толкова пъти си бил на върха... Явно не ми е било писано. Избрах така да го приема, за да не се измъчвам. Заслужавах това злато и хората толкова вярваха. Аз също вярвах, но явно прекалената отговорност също тежеше и изигра лоша шега и на двете олимпиади. Всички бяха уверени и спокойни. По-добре е да оставим спортистите на спокойствие, а не да се коментира предварително кой какъв ще стане", каза Станка Златева.