Стоян Николов: Проходът „Петрохан“ ще се използва за движение за тежкотоварни камиони в часовете от 9:00 до 16:00 часа

"Временната организация на движението във връзка с модернизацията на пътя Мездра-Ботевград ще бъде въведена от 24 юни", каза още Стоян Николов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"

Стоян Николов: Проходът „Петрохан“ ще се използва за движение за тежкотоварни камиони в часовете от 9:00 до 16:00 часа

Реклама

„Временната организация на движението във връзка с модернизацията на пътя Мездра-Ботевград ще бъде въведена от 24 юни. Единия от възможните маршрути за преминаване е проходът „Петрохан“. Това съобщи пред bTV Стоян Николов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

“След множеството проведени срещи на министъра на регионалното развитие и благоустройство с местни кметове, депутати, Главна дирекция „Национална полиция“, сме стигнали до варианта проходът „Петрохан“ да се използва за движение за тежкотоварни камиони в часовете от 9:00 до 16:00 часа. През уикенда също няма да се движат такива“, посочи той.

„Основният обход е София – Ябланица – Долни Дъбник – Монтана и обратно. Има допълни варианти – през Роман, Мездра, Враца, до Монтана. И в посока София – през прохода „Петрохан“, допълни Стоян Николов.

По думите му са предприели достатъчно мерки за осигуряване на безопасността на шофьорите, а преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „Петрохан“ не носи рискове.

„Това е въведено за 30 дни, а през това време допълнително ще се анализира трафика и ще преценим дали да продължим, или не. Сигурни сме, че няма да има никакви проблеми от гледна точка на безопасност“, посочи Стоян Николов.

„Пътят е с големи, надлъжни наклони и не позволява голяма скорост. Отсечката Мездра-Ботевград е изключително важна. Ще бъде завършена до края на годината“, допълни още той.

Стоян Николов коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден.

Последни

Реклама