Страхил Иванов: Фастингът стана популярен заради това, че ограничаваме калориите и се получават резултати

"За мен трябва да се вгледаме в навиците и да търсим проблема в съня, в стреса, в ангажиментите и къде се намираме в етапа от живота си", уточни фитнес инструкторът

Страхил Иванов: Фастингът стана популярен заради това, че ограничаваме калориите и се получават резултати

Реклама

„От утре тръгвам на фитнес. От утре спирам шоколада“  -  тези думи и заветното утре се повтарят от всеки един от нас като мантра и утре често не идва.

„Много хора неглижират здравето си. Не е въпросът за самите празници. Проблемът е по-дълбок от това да влезем във форма след празниците. Трябва да мислим повече за това какво правим през по-голямата част от времето“, обясни в предаването „Тази събота и неделя“ фитнес инструкторът Страхил Иванов.

„По-голямата част от хората неглижират здравето си и търсят лесно решение. По-голямата част от мотивацията идва от това, че не изглеждаме добре. Това е симптом, който показва, че има нещо по-проблемно. Ако купим нова кола, но не ѝ сменяме маслото, нормално е това да даде отражение“, добави той.

„Фастингът стана популярен заради това, че ограничаваме калориите и се получават резултати. За мен трябва да се вгледаме в навиците и да търсим проблема в съня, в стреса, в ангажиментите и къде се намираме в етапа от живота си“, уточни Иванов.

„Във вечерята ми има въглехидрати – пълнозърнест хляб, ориз, картофи. Зависи какво сме си сготвили със съпругата ми. Имам разнообразна закуска. Трябва да се набляга на пълния микс от белтъчини, въглехидрати и мазнини. Да не се набляга основно на въглехидрата и да ограничим стреса. Като сме млади, искаме да се развиваме, да гоним кариера, но това дава отражение“, каза още той.