Свиленски за БСП в правителство на малцинството

Все още не са преразпределени освободените от ИТН министерски кресла, каза шефът на парламентарната група на БСП

Реклама

„Не мога да коментирам така направено предложение, тъй като още нито е направено, нито е обсъждано някъде. Разбира се, това си е в прерогативите на министър-председателя. Това министерство е от квотата на „Продължаваме промяната“, така че очаквам наистина в коалиционните разговори да бъде предложена и кандидатура или кандидатури, които да бъдат обсъдени. Тази кандидатура до момента не е обсъждана“.

Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в „Тази неделя“ по повод изнесената в ефира на bTV от Татяна Дончева информация, че „Продължаваме промяната“ искат Андрей Гюров да оглави МВР.

Свиленски коментира, че „познава господин Гюров като сериозен човек“. По думите му вътрешното ведомство трябва да бъде оглавено от човек, който „има доверието на гражданите, защото това е министерството, което комуникира ежедневно с всеки един български гражданин“.

Свиленски заяви, че още не е обсъждано в коалицията как ще бъдат разпределени министерските кресла, освободени от ИТН и допълни, че  БСП има подготвени кадри за всеки от освободените ресори.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни

Реклама