Таря Турунен: В България винаги сте ме посрещали с голяма любов

Ледената кралица идва от Север, за да ни завладее с музиката от най-новия си албум "Dark Christmas", каквото е и името на турнето й, което стартира именно от София

Таря Турунен: В България винаги сте ме посрещали с голяма любов

Реклама

Таря Турунен е абсолютната кралица на симфония метал, а за някои дори метал богиня. Докато изучава класическо пеене в академия "Сибелиус", е поканена да участва в мащабен акустичен проект, именно бъдещата метал банда "Nightwish". Нетипичното преплитане на класическо пеене на Таря с готик метал и симфоничните елемнти в музиката, превръщат бандата в истинска сензация. След девет години като техен вокал бандата се разделят с Таря чрез отворено писмо в медиите. От тогава минаха 18 години, много разменени реплики и една издадена книга "Пеенето е в кръвта ми". Преди три години финландката беше подгряващ изпълнител на концерта на "Evanescence" в Словакия. Безспорната фаворитка на българските почитатели на тежката музика Таря Турунен се завръща в България по-мрачна от всякога. Ледената кралица идва от Север, за да ни завладее с музиката от най-новия си албум "Dark Christmas", каквото е и името на турнето й, което стартира именно от София.

„Толкова пъти съм била във вашата прекрасна страна. Винаги сте ме посрещали с голяма любов. Великолепно е“, каза тая Турунен в студиото на „Тази неделя“.

„За първи път посетих България през 2007 г. Бях посрещната от около четири хиляди души, които ме чакаха. Разплаках се, защото беше първият път и не знаех какво да очаквам. Това не е единственият случай, в който съм плакала на свои концерти. Много съм емоционална“, добави тя.

„Тази вечер ще бъде мрачен коледен концерт. Не е, защото песните са мрачни. Искам да донесе светлина за този мрачен период от годината“, посочи тя.