Валентина Каролева за новия сериал "Алфа": Образът на Рая ме спечели, защото се припознах в нея

На 25 февруари, неделя, от 21 ч. по bTV е първият епизод на най-новия криминален сериал "Алфа"

Валентина Каролева за новия сериал "Алфа": Образът на Рая ме спечели, защото се припознах в нея

Реклама

На 25 февруари, неделя, от 21 ч. по bTV е първият епизод на най-новия криминален сериал "Алфа". Режисьор е Димитър Коцев-Шошо, а в ролите зрителите ще видят, както познатите и обичани Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър, Петър Антонов и други, така и съвсем млади и много талантливи актьори, сред които е и Валентина Каролева. Тя влиза в образа на Рая Макавеева.

"Когато получих ролята и започнах да чета малко повече за персонажа ми, тя много ми напомня за мен горе-долу, когато бях на 18, 19 години и влизах в университет, т.е. намирах много общо между мен и нея. Рая е много напориста студентка, много дисциплинирана, целенасочена, много й е важно да е първа. Един от големите й проблеми е, че я е страх да се провали. А това е, защото има нещо в миналото, което по един или друг начин я спъва. Но това ще разберат зрителите", разкрива Валентина Каролева.

Ролята я намира тъкмо, когато решава да смени агента си. Тогава Юлиан Костов й се обажда и й предлага да работи с друга агенция, от която идва и предложението за новия български сериал "Алфа". 

"За снимките се прибрах в България, понеже ние живеем във Великобритания, и с двете деца. Малкият ми син беше на шест, когато започнаха снимките. Колегите много ми се смееха, защото ходех с една хладилна чанта, защото все още кърмех и ходех наляво надясно с кърмата си", разказа Валентина Каролева.

Какво още разказа актрисата при гостуването си в "Тази неделя", вижте във видеото!