Вино на морското дъно

Подводна винарна

Вино на морското дъно

Реклама

Растение на име Пит прави селфи, докато расте. Пит е папрат с деликатни листа и лъскави стъбла. Растението и заобиколено е от 4 горивни клетки, предназначени да съхраняват достатъчно енергия, за да задействат прикрепена камера, която да документира растежа му. Учените се надяват на революция в опазването на дивата природа с новата атракция.

Да подредиш кубче на Рубик с главата надолу за броени секунди. Това е новият рекорд на 19-годишния студент от Грузия Вако Марчилашвили. През август миналата година, момчето подреди шест Рубик кубчета под водата на един дъх за 44 секунди. Целта му беше нов рекорд на Гинес, но остана неосъществена. Рекордът държи индиец, подредил 9 кубчета на едно гмуркане.

За изисканите любители на виното разходката по каменни стъпала в прохладна, тъмна изба е важна част от посещението на винарна. Един испански винопроизводител предлага още по-специално изживяване - с плавници и кислородна бутилка. Година и половина на морското дъно прекарват бутилки бяло и червено вино. Заради високото атмосферно налягане, тъмнината и температурата на морската вода, виното става необичайно меко и копринено.