За високите сметки за ток и мораториума: Спорят настоящият и бившият енергиен министър

Гости в студиото са Александър Николов и Теменужка Петкова

За високите сметки за ток и мораториума: Спорят настоящият и бившият енергиен министър

Реклама

Гости в студиото на "Тази неделя" са настоящият енергиен министър Александър Николов (ИТН) и бившият Теменужка Петкова (ГЕРБ).

"Ние от партия ГЕРБ, вслушвайки се в управляващото мнозинство, направихме предложение да бъде наложен мораториум. Буквално от следващия ден битовите потребители щяха да бъдат изненадани с нови по-високи цени на ел. енергията. Това, което впоследствие беше прието от управляващото мнозинство, съществено се различава. Ние предложихме вариант без срока на мораториума", обяви Петкова.

"Не бих си позволил коментари за работата на парламента. Работата на енергийното министерство, БЕХ и дружествата под неговата шапка е свързана с това да направим максималното, така че функционирането му да бъде достатъчно ефективно и разходите, както за бизнеса, така и за домакинствата да са социално поносими. След това при създалата се ситуация и при взетите мерки от НС ние се съобразяваме с тях – правим съответните разчети  какво и как трябва да се направи. Към момента нещата изглеждат балансирани", коментира Александър Николов.

Вижте във видеото целия разговор.