Заедно срещу COVID-19: Кампанията в помощ за семейства, които остават без работа и препитание

Среща с доброволците от БЧК в Несебър

Реклама

На 7 май bTV Media Group и партньори ще обединят за пореден път едни от най-обичаните и популярни изпълнители у нас – в една общозначима кауза, в подкрепа на националната кампания на Българския Червен кръст - "Заедно срещу COVID-19".

Кампанията е в помощ за семейства, които остават без работа и препитание.

Вижте във видеото една от дейностите на Българския Червен кръст през погледа на Несебърската организация.

86-годишната Хрисула в продължение на 50 години е била доброволец към БЧК Несебър, а днес получава помощи от тях.

Това са трите дами Виолета, Нели и Калина, местните ги наричат три в едно, защото като видиш едната и другите две са наоколо. За дейността си са получили ордени и медали. Наследили са организацията от Руска Япаджиева, която е наречена Българската Майка Тереза от Холандския Червен кръст.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез:

  • изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.
  • На банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

Българският Червен кръст осъществява дейността си в три основни направления:

  • Хуманитарна помощ на терен за възрастни хора и хора в нужда – от осигуряването на домашна грижа, топла храна и поддържането на хигиена в жилищата, през покупката на хранителни продукти и лекарства, до предоставянето на психологическа подкрепа от специалисти в извънредната ситуация и други. 
  • Логистична подкрепа – обработване на даренията в стоки и продукти и разпределянето им между нуждаещи се социални домове, болници, центрове за хора с увреждания, засегнати от кризата социално слаби общности и др. Доброволците на БЧК подпомагат ежедневно хиляди хора в нужда на територията на областните градове и по-малките населени места в страната.
  • Специализирана помощ – осигуряване на медицинска техника, консумативи, хигиенни и предпазни средства за подпомагане работата и безопасността на медицинските екипи на първа линия в страната, на полицаите, доброволците и на други активно участващи в битката с пандемията.

Последни

Реклама