Защо братя Генчеви са срещу Конвенцията за закрила на детето?

Философията на нашето законодателство за закрила на детето се базира на това, че трябва да се гледат само интересите на детето в риск, без да се гледат желанията на родителите, поясниха те

Реклама

Братята Христо и Марин Генчеви са наследници на големият български урбанист и публицист архитект Христо Генчев. Синът Христо също е архитект. Завършил е във Виена, а компанията му за фасадно проектиране е най-голямата от своя тип в Европа. Работил е заедно със световноизвестния архитект Заха Хадид върху библиотеката на Икономическия университет във Виена. Студиото на архитект Генчев има проекти по цял свят, а у нас е автор на визията на Ларгото в София. Заедно с брат си Марин са възпитаници на Класическата гимназия НГДЕК "Свети Константин-Кирил Философ". Доцент Марин Генчев завършва не архитектура, а медицина във Виена. Той е уважаван неврохирург. Работил е в Института по здравеопазване в Мериленд и е доцент по неврохирургия към Университета в Хайделберг, Германия.

"Родителите на майка ни са известни хирурзи и тя искаше да стане поне един от нас лекар. На 19 години не знаете какво искате да правите. Исках да стана архитект, но после разбрах, че брат ми искаше да стане архитект и се отказах. Реших да поема по различен път на развитие", разкрива Марин Генчев.

Двамата братя близнаци признават, че наистина имат много силна връзка. "Мислим в синхрон", споделя Христо Генчев и споделя, че за засилването на връзката им роля е изиграл и спортът. Двамата са били гребци, а при това занимание синхронът е важен.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни

Реклама