Защо добрите ченгета преминават от тъмната страна?

Българите вече нямаме време за провали. Това, което виждаме, са метастазите на пациента. Рак е, не е вирус, коментира психологът Пламен Димитров

Реклама

Корупционен скандал разтърси върховете на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и се превърна в причина за оставката на нейния началник Ивайло Спиридонов, както и на заместник-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Защо добрите ченгета преминават от тъмната страна? Гост в студиото на "Тази събота и неделя" е психологът Пламен Димитров.

"Българите вече нямаме време за провали. Това, което виждаме, са метастазите на пациента. Рак е, не е вирус. Корупцията в България е проникнала на много високи етажи и по много начини се "толерира" от обществото ни, което е уморено от провали. Тази корупция ни показва, че трябва ново начало", коментира психологът.

"Гражданското ни общество е в момент на прегаряне, което трябва да се рехабилитира като състояние, тъй като само една автокоригираща се гражданска общественост може да подкрепи нови проекти. Такива сега предстои да се родят и да ни възродят, каза Пламен Димитров.